Topptau / Led-kort

Topptau og Ledkort hos Kirkenes Klatreklubb

Kirkenes Klatreklubb holder kurs ved forespørsel og til oppsatte datoer. Kursene holder gjerne over en hel helg og gir en innføring i sikker klatring. Du lærer blant annet å sikre andre, klatre på led og mye annet for å gjøre klatring til en morsom og sikker sport. Kursene har en nedre aldergrense på 13 år. Det kreves ingen erfaring innenfor klatring for å bli med på kurset.

Kursene blir annonsert på nettsiden under Arrangementer knappen. Eller du kan ta kontakt med en i styret for mer info om neste kurs.
Les mer om Topptau og Ledkort på www.brattkompetanse.no eller under.

Med Topptaukort kan du sikre noen som klatrer på topptau

Topptaukort er et ferdighetsbevis for de som vil sikre noen på topptau på innendørs klatrevegger. Kortet har til hensikt å bedre sikkerheten under innendørs klatring.

Ved å ta Topptaukort har man dokumentert at man har nok kunnskaper og sikringsferdigheter til å kunne topptaue på en sikker måte. For å få kortet må man også akseptere en ansvarserklæring. Veggeierne får gjennom ordningen dermed en bekreftelse på at brukerne kjenner til og har akseptert ansvarsforhold og risiko forbundet med vanlig topptauklatring.

Ledkort er et ferdighetsbevis for de som vil sikre klatrere på innendørs klatrevegger.
Kortet har til hensikt å bedre sikkerheten under innendørs klatring.

Ledkort het tidligere Brattkort. Utover navneendringen er det ingen forskjell på kortene.
NB: Hvis du har Bratt- eller Ledkort trenger du ikkeTopptaukort siden de gjelder for både topptauing og led-klatring.

Ved å ta Ledkort har man dokumentert at man har nok kunnskaper og sikringsferdigheter til å kunne sikre klatrere inne på en sikker måte, både på topptau og på led. For å få kortet må man også akseptere en ansvarserklæring. Veggeierne får gjennom ordningen dermed en bekreftelse på at brukerne kjenner til og har akseptert ansvarsforhold og risiko forbundet med vanlig innendørs klatring.

Dersom du som brattkortinnehaver bestiller et nytt kort får du automatisk et Ledkort.

 

(Hentet fra brattkompetanse.no)